Hjem‎ > ‎

Inspirerende korpslørdag på Frei

lagt inn 21. mar. 2012, 00:31 av Frei Skolekorps   [ oppdatert 21. mar. 2012, 00:55 ]
Espen Eide Hammervoll og Anna Ljøkjell Boksaps var solister
Lørdag 17. mars var 30 muntre musikanter fra skolekorpsene på Frei og Straumsnes samlet til inspirasjonsseminar i  Frei grendahus. Dette er en årlig hendelse i regi av Frei Hornmusikk, som for femte år på rad inviterte unge musikanter fra skolekorpsene til samspill og inspirasjon. Sammen med de voksne musikantene i Frei Hornmusikk ble dette til et stort korps på nesten 60 musikanter.

Olav Inge Birkelund fra Frei Hornmusikk forteller at seminaret handler om å gi ungene en mulighet til å se at korps er gøy også når man blir litt eldre.
- Det handler om å vise skolekorpsmusikantene en litt større verden enn den de går i til daglig. Her møter de både yngre og eldre musikanter fra andre korps, og
får i tillegg opplevelsen av samspill i et større korps enn de er vant til. Dette håper vi inspirerer dem til å fortsette med korpsmusikk. 

I løpet av dagen ble det mye spilling, men også tid til det sosiale i form av pauser og pizzalunsj. Etter cirka seks timers øving ble inspirasjonsseminaret avsluttet med en flott konsert som rommet blant annet originalskrevet musikk for brass band, solonummer for euphonium og kornett og musikk av Michael Jackson(trykk for video).

      
 

Comments