Hjem‎ > ‎

"Blås i skolen” - et pilotprosjekt

lagt inn 21. apr. 2010, 12:32 av Frei Skolekorps   [ oppdatert 6. mai 2010, 14:38 ]
For tiden foregår det et spennende prosjekt på Rensvik skole. Dette er et samarbeid mellom Frei skolekorps, Kristiansund kulturskole og Rensvik skole om å la en hel skoleklasse få en prøvesmak av å spille i korps. Begge tredjeklassene ved skolen deltar i prosjekt med tilsammen 41 elever.

Et slikt samarbeid er positivt for alle parter; Korpset blir et tydelig og positivt innslag i skolehverdagen, og kan rekruttere nye medlemmer. I tillegg kan skolen realisere læreplankrav om å lære om korps og å musisere i en felles opplevelse. Samtidig fører det også til økt synliggjøring for kulturskolen. I praksis bruker klassene musikktimene sine til dette prosjektet i en periode på fire uker. Klassene blir delt i to grupper der man jobber med de grunnleggende prinsippene som skal til for å kunne spille en enkel melodi på et messinginstrument (kornett).

Sentrale elementer i musikktimene er pustetrening, summing på munnstykket og grunnleggende tonedannelse på instrumentet. Prosjektet blir avsluttet med en huskonsert i skoletiden sammen med Frei skolekorps fredag 7. mai.

Lenke til videoinnslag fra TKTV her

Ċ
Frei Skolekorps,
26. apr. 2010, 05:16
Comments